Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Brød og dyppelse

Kartoffelbrød, 4 pers.

Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kog dem under låg med sødmælk i ca. 12-14 minutter. Lad det køle af i køleskabet i 15 minutter.

Tilsæt gær, vand og mel og ælt dejen i 10 minutter.

Tilsæt salt og ælt dejen i yderligere 5 minutter, gerne på røremaskine hvis du har. Dejen vil være fedtet og skal derfor i en brødform hvor den skal hæve mindst 30 minutter - gerne længere hvis du har tid.

Bag brødet ved 250 grader i ca. 25 minutter afhængig af brødformen.

Ingredienser

200 g bagekartofler
3 dl sødmælk
20 g gær
2 dl vand
Ca. 500 g hvedemel
Havsalt

Krydderurtedip

Kom alle ingredienser i en høj blender og kør i ca. 1 minut. Mængden af olie afhænger af hvor grov du vil have din dip. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt gerne mere hvidløg eller parmesan hvis du syntes. Det skal være efter din smag.

Ingredienser

1 håndfuld basilikum
1/2 håndfuld mynte
1 håndfuld persille
1 håndfuld kørvel
God olivenolie
50 g parmesan
1 fed hvidløg
Havsalt og peber

Krydret tomatsalsa

Bag peberfrugterne ved 200 grader i ovnen til de bliver mørke og skindet bliver løst. Lad dem køle af, fjern skindet og kerner, og hak det groft.

Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Hak dem groft og vend dem med peberfrugterne, finthakket hvidløg, rødløg, chili, hakkede oliven og friskhakket koriander.

Blend en håndfuld daggammelt lyst brød uden skorpe til det smuldrer, vend det hele sammen med olivenolie til du får en fast konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Ingredienser

2 røde peberfrugter
8 store modne tomater
2 fed hvidløg
1 rødløg
1 chili
1 håndfulde sorte
oliven uden sten
1 håndfuld frisk koriander
Daggammelt lyst brød
Olivenolie
Salt og peber