Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Chokoladekage

Ganache

Lav din ganache først ved at varme chokoladen forsigtigt i en gryde sammen med fløden. Det må ikke koge!! Når chokoladen er smeltet i fløden, hældes det i en lille bakke med husholdningsfilm og stilles på frost til det er hårdt og til at skære i.

Ingredienser

150 g mørk chokolade
1 dl fløde

Chokoladekage, 4 pers.

Herefter røres kagen sammen. Smelt chokoladen i et vandbad, tilsæt smør og rør det ud i chokoladen. Tilsæt æggeblommerne, rør det sammen og tag det af varmen.

Pisk æggehvider stive med flormelis og vend forsigtigt chokomassen heri. Tilsæt melet og hæld massen i små smurte kageforme.

Tag ganachen ud og skær små stykker ud som presses ned i midten af kagen med en finger. Drys med finthakkede mandler eller flager.

Bag kagerne ved 170 grader i 10-12 minutter til kagen sætter sig.

Lad dem stå i 5 minutter inden de tages ud af formen.
Når du skærer i kagen vil ganachen flyde ud. Servér med is eller sorbet og friske bær eller frugt.

Ingredienser

200 g mørk chokolade
100 g usaltet smør
1,5 dl æggehvider
60 g flormelis
50 g finthakkede mandler el. flager
80 g hvedemel
5 æggeblommer