Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Crumble

Gratinerede bær med crumble

Gratinerede bær med crumble, 4 pers

Rør smør, rørsukker, mel og nødder sammen til en ‘smuldret’ dej. Stryg den ud på en bageplade med bagepapir på, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.

Rør i dejen med jævne mellemrum, til det bliver til små sprøde drys.

Hæld asti i en gryde med flormelis og vaniljemarven (den fugtige vanillemasse der er i vaniljestangen. Læg et snit på langs af vaniljen, åbn vaniljen og kør knivbladet hen- over vanillestangen. Så har du al vanillemarven på kniven. Gem selve stangen i et glas med sukker, omryst engang imellem og så får du en lækker vaniljesukker.)

Tilsæt æggeblommer og varm det hele op ved middel varme under konstant omrøring, til du har en lækker tyk vanillecreme.

Fordel bær i en dyb tallerken, hæld cremen over og gratinér i ovnen ved 200 grader, gerne ved grillfunktion indtil cremen får en gyldenbrun overflade.
Inden servering drysses de gratinerede bær med den sprøde crumble.

Ingredienser

300 g rengjorte og skyllede bær
som feks: jordbær, hindbær, brombær, blåbær
3 dl asti eller anden sød mousserende vin
1 vaniljestang
4 past. æggeblommer 1 spsk flormelis
50 g smør
50 g rørsukker
60 g hvedemel
1 håndfuld hakkede hasselnødder