Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Kammuslinger

Kammuslinger, 4 pers

Start med at koge vinen. Tilsæt finthakket skalotteløg, kog vinen ned til det halve og køl det ned.

Skræl de hvide asparges og bræk enden af. Det nederste stykke på asparges er meget trævlet og ikke så spændende at spise.

Tilsæt æggeblommerne i det afkølede vin og pisk det stille og roligt over middel varme til det bliver tykt og cremet.

Tag det af varmen og tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen under konstant omrøring. Det er her man skal passe på at saucen ikke skiller.

Smag til med salt, peber, citronsaft og hakket kørvel (gem lidt til at pynte med).

Kog aspargesene, i letsaltet vand der lige dækker, sammen med en klat smør, til de er møre, men stadig har bid i sig.

Rist kammuslinger i 1 min. på hver side på en meget varm pande. Krydr med salt og peber.

Anret asparges i bunden af tallerkenen, med kammuslingerne, hollandaise, lakserogn og frisk kørvel.

Ingredienser

12 flotte kammuslinger
12 hvide asparges
4 dl hvidvin
4 æggeblommer
Saft fra 1/2 citron
1 bananskalotteløg
200 g smeltet usaltet smør
1 bundt kørvel Lakserogn