Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Rimmet laks

Rimmet laks

Rimmet laks, 4 pers

Drys laksen med salt og sukker, hakket dild, citronsaft og citronskal. Stil den på køl og lad den trække, gerne i 12 timer.

Vend ribs med sukker og stil dem på køl sammen med laksen.

Dette er en lækker sensommer forret, men den kræver lige, at man marinérer laksen dagen før.

Skær laksen i tynde skiver, anret fintplukket salat vendt med kørvel ovenpå lakseskiverne og de sursøde ribs.

Kværn sort peber over og rist lidt rugbrød i smør til.

Ingredienser

600 g hel lakseside
2 spsk sukker (1 spsk til laksen og 1 til ribsene)
Havsalt
1 håndfuld ribs eller andre syrlige bær som tranebær eller tyttebær
2 cm frisk peberrod
1 bundt kørvel
1 økologisk citron
Hjertesalat eller frissesalat