Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Rødspætter

Rødspætter

Rødspætter, 4 pers.

Vend rødspættefileterne i rugmel på begge sider.

Steg dem i halv smør, halv olie ved middelvarme i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Ingredienser

6-8 rødspættefileter
Rugmel
Dijon sennep
Salt og peber
Smør og olie til stegning

Karamelliserede porrer

Pil det yderste lag af porrene og rist dem i olie så de får en gyldenbrun farve hele vejen rundt. Tilsæt sukker og lad det karamellisere. Tilsæt hvidvinseddike og kog det ind.

Køl porrerne af og vend dem med olie, citronsaft, hakket dild og persille. Smag til med salt og peber.

Skær det yderste kød af tomaterne så du ikke får kerner og saft med. Skær tomatkødet i små tern og vend dem sammen med porrerne.

Servér med de lune rødspætter og gerne et stykke hjemmebagt rugbrød.

Ingredienser

Det hvide af 3 porrer skåret i 3-4 cm lange stykker
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk rørsukker
Saften fra 1 citron
Koldpresset rapsolie
1 håndfuld hakket dild og persille
Kødet fra 2 modne tomater i tern
Salt og peber