Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Torskebranade

Torskebranade

Torskebranade, 4 pers

Læg torskefilet i en gryde med en lille smule vand, der næsten dækker fisken.

Salt det let og pochér det under låg i 2 min. Tag fisken op og køl af.

De kogte kartofler moses med en gaffel. Fisken pilles og vendes i sammen med hakket estragon og evt. havesyre.

Mayonnaisen vendes i og smages til med salt og peber.

Anrettes på ristet brød med salaten, der stænkes med lidt æbleeddike og olivenolie.

Ingredienser

300 g torskefilet
300 g kogte kartofler uden skræl
1 lille håndfuld frisk estragon
1 lille håndfuld havesyre (kan undlades)
2 håndfulde frissesalat

Mayonnaise

Æggeblomme, eddike og sennep piskes sammen i en skål. Tilsæt olien lidt af gangen mens der piskes, til man står med en tyk og lækker mayonnaise.

 

Smag til med salt og peber. Mangler der syre og mayonnaisen er for fed, så tilsæt lidt citronsaft.

Ingredienser

1 pasteuriseret æggeblomme
2 tsk hvidvinseddikke
1 tsk grovkornet sennep
Rapsolie koldpresset
1/2 citron øko

Branade er en traditionel sydfransk ret. Den er perfekt som forret og kan laves i god tid. Du kan også skifte torsken ud med fx laks eller hellefisk.