Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Æggekage med et twist

Æggekage

Æggekage, 4 pers

Skær bacon i gode tykke skiver og steg dem sprøde på panden. Gem baconfedt til at stege æggekagen i.

Pisk æg og fløde. Smag til med salt og peber.

Skyld spinaten grundigt og kom den ganske kort i kogende vand. Lad spinaten dryppe godt af og vend den med æggemassen.

Hæld æggemassen på panden og steg den langsomt i baconfedtet. Rør ikke i den, men vent på, at bunden begynder at blive sprød.

Vend den ud på en stor tallerken eller lignende og så tilbage på panden. På den måde, får du den sprøde side opad, og æggekagen brænder ikke på.

Steg den færdig og server med sprødt bacon, tomater, purløg, og rucola på toppen. Hertil grov sennep og rugbrød.

Ingredienser

8 økologiske æg
2 dl fløde
200 g tørsaltet bacon fra Aalbæk
4 tomater
1 bakke frisk spinat
2 håndfulde rucola
1 bundt purløg
Rugbrød
Grovkornet sennep

Tilsæt lidt kartoffelmel til din æggekage, så bliver den mere luftig.