Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Blåmuslinger

Blåmuslinger, 4 pers

Skyl de friske muslinger i en skål med rindende koldt vand og rod godt rundt i dem. Hæld vandet fra og kassér de muslinger, der ikke er lukkede.

Er du i tvivl, om de er helt lukkede, så bank dem et par gange. Lukker de sig ikke, skal de kasséres.

Svits hakket løg, hvidløg og selleri. Tilsæt muslingerne og rør godt. Hæld eddiken på og lad det fordampe i gryden. Tilsæt hvidvin og læg låg på. Når det koger, vil der gå 2 minutter og muslingerne er færdige.

Tag dem op og læg dem i en skål med film over. Filmen gør, at de ikke blive tørre og kedelige. Er der nogle muslinger der stadig er lukkede, skal de kasséres.

Kog vinen fra muslinger ned til det halve, sigt det og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber, vend muslingerne i, tilsæt dine blancherede grøntsager. Pynt af med brøndkarse.

Nyd muslingerne med godt brød og god hvidvin.

Ingredienser

2 kg friske blåmuslinger
2 fed hvidløg
2 bananskalotteløg
2 stænger bladselleri
1 dl æblecidereddike
1/2 ltr hvidvin
1/4 ltr fløde
Sommergrønt
(nye små gulerødder, asparges el. andet)
1 bundt brøndkarse

Tilsæt gerne stykker af fisk eller andre slags muslinger. Det gør det kun bedre.