Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Braiseret oksebov

Braiseret oksebov

Braiseret oksebov, 4 pers

Brun okseboven af på alle sider i en stegegryde.

Tag kødet op og steg hakket løg og hvidløg i samme gryde, tilsæt rødvin, vand, laurbærblade og peberkorn.

Læg kødet tilbage og lad det hele simre under låg i 1 time til kødet er mørt (tilsæt mere vand undervejs hvis det kræves). Tag kødet op og sigt væden gennem en sigte.

Skræl pastinakkerne, skær top og bund af og skær dem i kvarte på langs. Lad dem simre i væden fra kødet sammen med de pillede perleløg i ca. 7 minutter til de er møre.

Tag pastinakker og perleløg op, pisk smør i okseboullionen, smag til med salt og peber, og læg pastinakker og perleløg tilbage i saucen.

Skær kødet i skiver af ca. 2 cm og læg dem i saucen.
Varm det hele under låg i 5 minutter, drys med hakket persille og evt. revet citronskal.

 

Server med en god kartoffelmos eller godt brød.

Og selvfølgelig et godt glas rødvin til.

Ingredienser

1 kg oksebov
2 løg
2 fed hvidløg
5 dl rødvin
5 dl vand
2 laurbærblade
10 sorte peberkorn
6 pastinakker
200 g perleløg
100 g smør
1 håndfuld hakket
persille
1 citron
Salt og peber
Smør til stegning

Brug evt. kalveskank eller andre knap så møre udskæringer i stedet for oksebov.