Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin, 4 pers

Vend kyllingelårene i mel og steg dem i halv olie og smør i en stegegryde, til de er gyldenbrune.

Tag kyllingelårene op igen og brun bacon i tern af i gryden sammen med hakket løg og hvidløg.

Tag de ristede bacontern og løg op og rist de rengjorte og kvarte svampe i baconfedtet.

Læg kyllingestykkerne, bacontern og skiver af skrællede gulerødder i gryden sammen med svampene.

Hæld hvidvinen på og tilsæt peberkorn, laurbærblade, nelliker og timian. Lad det simre under låg i 30 minutter og tilsæt så hønseboullion. Lad det simre i yderlige 20 minutter. Tilsæt smør og hakket persille, smag til med salt og peber.

Skær skorpen af brødet og skær tern af ca. 2x2 cm og rist dem gyldne i god olie og lidt hvidløg. Drys med havsalt og drys dem over retten.

Ingredienser

1200 g kyllingeoverog underlår
Hvedemel
100 g bacon i tern evt. Aalbæk
2 løg
4 fed hvidløg
6 økologiske gulerødder
300 g marksvampe
1 flaske tør hvidvin
10 hvide peberkorn
2 laurbærblade
3-4 hele nelliker
1 håndfuld frisk timian
1/2 liter vand eller hønseboullion
100 g smør
1 håndfuld hakket persille
Godt lyst brød til brødcroutons
Salt og peber
Olie og smør til stegning

Denne opskrift er oprindelig med rødvin, men jeg syntes at hvidvinen gør den lidt lettere og egentlig bedre. Men det er en smagssag så prøv begge dele.