Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Den bedste kødsovs

Pasta

Pasta, 4 pers

Pisk æggene let sammen med en gaffel.

Hæld melet ud på bordet og form et hul i midten, hvor de piskede æg slås ud sammen med olie og salt.

Så skal melet vendes ind i æggene med fingrene
- lidt af gangen, til dejen til sidst kan æltes.

Stil dejen på køl i 30 minutter.

Dejen tages ud og rulles ud på et bord med masser af durummel. Har du en pastamaskine er det selvfølgelig nemmere, men det kan lade sig gøre med en kagerulle. Rul det så tyndt du kan, fold det sammen 1 gang og rul ud igen. Gør dette 3 gange til du har en spændstig og lækker pastadej.

Skær dejen i tynde strimler af ca 2x10 cm. Kog det i letsaltet vand i ca. 2 minutter afhængig af størrelsen. Smag på den, for at tjekke at den er færdig.

Ingredienser

4 økologiske æg
400 g durummel
2 spsk god olivenolie
2 tsk salt

Kødsovs, 4 pers

Hak løg, hvidløg, bladselleri og steg det af i olie i 2 minutter.

Tilsæt oksekødet og brun det godt af. Krydr med salt og peber og tilsæt rødvin, gerne bourgogne.

Lad det simre i 5 minutter og tilsæt gulerødder i tern.

Hæld hakkede tomater, puré og 1/2 liter vand på.

Lad det småsimre i 30 minutter og tilsæt hakket frisk basilikum og oregano, og lad det simre yderligt 30 minutter, hvis tiden er til det - gerne længere.

Spæd løbende med vand hvis saucen bliver for tør.

Servér med den friske

Ingredienser

500 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
2 skyllede stænger
bladselleri
1 dl rødvin
4 gulerødder
2 dåser hakkede
tomater
1 spsk tomatpuré
1 håndfuld frisk
basilikum
1/2 håndfuld frisk
oregano
100 g god parmesan
Salt og peber
Olie til stegning
Evt. friskrevet
parmesan

Jo længere din kødsovs får lov til at simre jo bedre bliver den. Så har du god tid sæt den over om eftermiddagen.