Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Fiskedeller

Fiskedeller

Fiskedeller, 4 pers

Rør fiskefarsen godt sammen med finthakket løg, æg, fløde, citronsaft og smag til med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt mel til du har en konsistens som du kan forme. Den skal være blød, men ikke våd. Stil på køl i 30 minutter.

Steg dellerne i lige dele smør og olie ved middelhøj varme i ca. 2-3 minutter på hver side.

Skyl og skræl jordskokkerne. Skær dem i ens stykker (ca. 2x2 cm) og læg dem i vand med citronsaft. Citronsaften gør at de ikke tager farve og bliver kedelige.

Skær stokken af blomkålen og skær den ud i små buketter.

Steg finthakket skalotteløg i smør, til løgene er gyldne. Tilsæt jordskokkerne og hvidvinen. Kog vinen ind til det halve og tilsæt fløden. Lad det simre til jordskokkerne er møre og smag til med salt, friskkværnet peber og frisk-hakket persille.

Blanchér blomkålsbuketterne ganske kort i letsaltet vand med lidt smør. Der skal stadig være lidt bid i dem, så ikke mere end 1 minut.

Server de lune deller med de cremede jordskokker og blomkål.

Ingredienser

400 g fiskefars
1 æg
1 løg
1/2 dl fløde
Saften af 1 citron
1 spsk hvedemel
Smør og olie til stegning
Salt og friskkværnet
peber

200 g jordskokker
Saften af 1 citron
1 blomkål
2 skalotteløg
2 dl hvidvin
2 dl fløde
1 spsk usaltet smør
1 håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber

Kast dig ud i at lave dit eget rugbrød til fiskedellerne. Det giver lige et ekstra pift.