Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Fiskesuppe

Fiskesuppe

Fiskesuppe, 4 pers

Start med at klargøre blåmuslingerne. Læg dem i en bakke med rindende koldt vand i 2 minutter og hæld vandet fra. Alle de lukkede muslinger lægges til side, og er nogen åbne, så bank dem et par gange. Lukker de sig, er de fine, men dem der forbliver åbne skal kasseres.

Hak løg og 1 fed hvidløg og steg dem klare i smør.

Tilsæt muslinger og hvidvin, og damp under låg til muslingerne åbner sig. Er der muslinger der ikke åbner sig, skal de kasseres.

Læg de dampede muslinger i en bakke og træk husholdningsfilm over. Dette gør at de bevarer saften og ikke bliver kedelige.

Skær skrællede gulerødder og porrer i ensartede skiver. Gulerødderne koges næsten møre i hvidvinen fra muslingerne og porrene tilsættes. Sørg for at porrene er skyllede grundigt inden. De kan indeholde en del jord. Tag urterne op af vinen som nu er en lækker muslingefond. Sigt fonden så evt. sand fra muslingerne ikke kommer med i suppen. Tilsæt fløde og giv suppen et hurtigt opkog. Smag til med salt og peber.

Skær fisken i 8 stykker. Krydr med salt og peber og hæld den varme suppe over. Tilsæt muslingerne og lad det simre i 3 minutter under låg.

Steg rejerne ved hård varme i 2 minutter med masser af smør og hvidløg. Læg rejerne i suppen.

Tilsæt saft og skal fra 1 citron og drys dine hakkede krydderurter over suppen og server med godt brød og aioli.

Ingredienser

1 kg blåmuslinger
400 g hvid fisk i filet
(torsk, rødtunge el. lign.)
200 g tigerrejer
uden skal
3 store skalotteløg
2 fed hvidløg
6 dl tør hvidvin
3 gulerødder
2 porrer
5 dl fløde
Saft og skal af 1 citron
2 håndfulde hakkede
krydderurter - gerne
persille, dild og purløg
Smør til stegning
Salt og Peber

Aioli

Kog vinen ned til 1/4 med hakket skalotteløg og 1 fed hvidløg. Køl det af og tilsæt 1 tsk hvidvinseddike.

Kør det i en blender med æggeblommer.

Tilsæt olie lidt af gangen til den får en tyk konsistens.

Smag til med salt, peber og evt. mere hvidløg.

Ingredienser

2 dl hvidvin
1 skalotteløg
4 fed hvidløg
Lidt hvidvinseddike
2 æggeblommer
Olivenolie
Salt og peber

De fleste slags fisk kan bruges til denne suppe men vær opmærksom på, at nogle har kortere tilberedningstid end andre. Kan du skaffe det så prøv en lille smule safran i suppen.