Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Frikassé

Frikassé

Frikassé, 4 pers.

Læg kødet i en tykbundet gryde og hæld vand på så det dækker.
Kog det op og skum af løbende de første 10 minutter.
Skru ned på middelvarme og tilsæt krydderpose og hakket løg og lad det simre under låg i 30 minutter.

Skræl gulerødder og skær dem i ensartede skiver af ca. 1 cm tykkelse. Lad dem simre med i 10 minutter til de er møre.
Hæld løbende vand på så det hele tiden dækker.

Tag kød og grøntsager op og sigt fonden. Smelt smørret i gryden og tilsæt mel så det suger al smørret.
Tilsæt fonden lidt efter lidt mens du pisker. Tilsæt fløde mens du stadig pisker og fortsæt til du får den konsistens på saucen, du ønsker.

Hæld kød og grøntsager i saucen sammen med ærterne. Smag til med salt og friskkværnet peber og slut af med hakket dild, kørvel og rejer.

Servér det ganske som det er eller med rustikt brød til.

Ingredienser

1 kg ungkvægkød i tern
á 2x2 cm bryst eller bov
1 hakket løg
4 gulerødder
30 g smør
Hvedemel
3 dl fløde
200 g ærter
Frisk dild og kørvel
200 g rejer
Salt og peber

Krydderpose

Ingredienser

1 tsk peberkorn
2 laurbærblade
5 stilke timian