Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Gråsten landkylling

Landkylling, 4 pers

Læg kyllingen i et ildfast fad og gnid den godt med salt og peber.

Før en finger ind under skindet ved begge bryststykker. Løsn forsigtigt skindet fra brystet så der bliver en lomme, hvor du kan stoppe de skyllede krydderurter ind.

Pres saften fra citronen over kyllingen og steg den ved 160 grader til den er færdig (ca. 1-1 1/2 time afhængig af størrelsen). Er du i tvivl om den er færdig, så tag fat i låret og mærk om det slipper kroppen af kyllingen.

Ingredienser

1 fersk Gråsten landkylling
1 bundt frisk oregano eller friske krydder- urter efter smag
1 citron

Kartoffeltortilla

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både.

Rist dem på panden i en god olie til de er gyldne og næsten møre.

Tag kartofler af panden. Steg løg i skiver og bacon i tern til løgene er bløde. Tag løg og bacon af igen.

Fordel kartofler i bunden af panden, løg og bacon ovenpå.

Pisk æggene sammen. Kom den revne ost over kartoflerne og hæld de piskede æg over. Pas på med salt, da både bacon og ost er salte.

Bag tortillaen i ovnen til den er gylden og æggene har sat sig. Kan din pande ikke gå i ovnen, så brug et ildfast fad.

Pynt evt. med hakket persille.

Ingredienser

4 store kartofler
2 løg
6 økologiske æg
250 g tørsaltet bacon fra Aalbæk
50 g revet parmesan eller anden fast ost

Grillede grøntsager

Skær dine grøntsager i skiver og grill dem på grillen eller en grillpande til de næsten er møre. Det tager ikke lang tid og der må gerne være lidt bid i dem.

Køl dem af og hak dem groft. Vend dem med hakket per- sille, citronskal, olivenolie, salt og peber.

Skær kyllingen ud i passende stykker og server med den lune kartoffelpandekage og de grillede grøntsager.

Ingredienser

2 squash
1 fennikel
2 peberfrugter eller anden grøntsag
1 håndfuld hakket persille
Skallen fra 1 øko citron
God olivenolie