Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Lammefilet

Lammefilet

Lammefilet, 4 pers

Skyl og skræl skorzonerødderne. Del dem i 3 og læg dem i kold vand tilsat citron.

Lun smøret ved svag varme til det er smeltet.
Tilsæt hakket hvidløg og stil til side.

Blanchér skorzonerødderne i letsaltet vand i 2 minutter og lad dem dryppe af i et viskestykke.

Skær fennikel i skiver af ca. 1/2 cm på langs og fordel dem på en tallerken. Pensl dem med god olivenolie, citronsaft fra en 1/2 citron og krydr med salt og peber.

Skær evt. sener af lammet og steg det ved høj varme i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Lad det trække mens du griller skorzonerødderne og fennikel på en grillpande i ca. 2 minutter på hver side.

Varm hvidløgssmør op igen ved svag varme, tilsæt hakket brøndkarse og persille, saften af 1/2 citron og smag til med salt og peber.

Server skiver af lammet med de grillede skorzonerødder og fennikel, og kør et par skefulde hvidløgssmør henover.

Ingredienser

600-800 g lammefilet
100 g smør
1 citron
1 bundt brøndkarse
1 håndfuld persille
2 fed hvidløg
4-6 skorzonerødder
2 fennikel
Salt og peber

De fleste har aldrig haft at gøre med skorzonerødder, men det er en overset rodfrugt. Den kan bruges i alt fra rå i salater til stuvet udgave med masser af hakkede krydderurter og citronskal.