Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Lammekølle

Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle, 4 pers

Rids lammekøllen med en skarp kniv ca. en 1/2 cm ned i kødet og fordel halve fed hvidløg, rosmarinkviste og laurbærblade over kødet.

Krydr med salt og peber. Placér lammekøllen i et ildfast fad og hæld hvidvinen ved.

Steg den ved 130 grader i ca. 5 timer. En gang i timen overhældes lammet med vinen i fadet. Fordamper vinen tilsættes lidt vand.

Når lammet er færdigt, tages det op af fadet og smørret tilsættes. Dette giver den bedste lammesky, som du kan hælde over kødet ved servering.

Ingredienser

1 lammekølle ca. 1,2 kg med ben
4 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
5 laurbærblade
5 dl hvidvin
50 g usaltet smør

Asparges-blomkålssalat

De hvide asparges skrælles nænsomt - de knækker let. Bunden af aspargesen knækkes af, da det nederste kan være noget sej og trævlet. De koges i letsaltet vand til de næsten er møre. Ikke for meget. Der er ikke noget værre end en slatten asparges.

Anbring dem i kold vand lige efter kogning.

Blomkålen skæres i små buketter og koges også ganske kort.

Bladene på hjertesalaten pilles af enkeltvis og skylles, men beholdes hele.

Sukker piskes med eddike og olie - smages til med salt, peber og hakket persille. Asparges og blomkål vendes i dressingen. Vend de hele salatblade i. Serveres med skiver af det møre lam.

Ingredienser

1 bundt hvide asparges
1 blomkål
2 hjertesalat
1 bananskalotteløg
1 spsk hvidvinseddike
God olivenolie
1 håndfuld persille
Lidt sukker

Salaten kan sagtens laves med rå blomkål. Det smager himmelsk og er dejligt sprødt.