Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Lynstegt kalvelever

Lynstegt kalvelever, 4 pers

Pil løgene og skær dem i skiver af ca. 1/2 cm. Steg dem møre i smør til de tager farve og bliver bløde.

Tilsæt hvidvin og timian, og lad det simre til vinen er væk. Tilsæt en god klat smør og smag til med salt og peber.

Skær de værste sener og årer fra leveren og vend dem i mel.

Steg stykkerne af lever på en pande ved middelhøj varme med salvie ca. 1 1/2 minut på hver side.
Krydr med friskkværnet peber og salt.

Skær bunden af kålene og pil bladene af. Kasser de yderste blade hvis de ikke er grønne og ser friske ud.

Dæk en gryde med ca. 1 cm vand, 20 g smør og bring det i kog. Sving rosenkålsbladene ganske kort heri og smag til med friskkværnet peber og havsalt.

Server leveren med salvien, den lune løgkompot og de blancherede rosenkålsblade.

Ingredienser

600 g kalvelever i skiver ca. 1,5-2 cm
200 g friske rosenkål
8 blade frisk salvie
Hvedemel
6 løg
1 dl tør hvidvin
1/2 håndfuld friskhakket timian
Smør
Havsalt
Salt og Peber

Kalvelever er tit blevet tilsidesat ligesom alt andet indmad, men jeg kan, uden at lyve, sige, at det er en af mine absolutte livretter. Prøv det!