Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Moderne æbleflæsk

Moderne æbleflæsk

Moderne æbleflæsk, 4 pers.

Skræl æblerne og skær dem i både. Svits hakket løg sammen med æblerne ved middelvarme. Tilsæt 4 kviste frisk timian, 3 spsk æblecider og skru ned på lav varme. Lad det småsimre til æblerne er møre (ca. 15 minutter). Smag til med salt og friskkværnet peber.

Steg flæsket sprødt på en bagerist i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Sørg for at have en bakke under til at opsamle fedtet fra flæsket. Krydr flæsket med salt og peber inden du steger det.

Pil det yderste lag af fennikelen og skær den på langs i papirstynde skiver på et mandolinjern. Vend fennikelen i olivenolie, hakket purløg, salt og friskkværnet peber.

Tilsæt en lille smule af fedtet i æblerne. Servér med flæsket og tynde skiver af fennikel samt godt rugbrød.

Ingredienser

800 g stegeflæsk skiver
8 æbler
1 hakket løg
Lidt æblecider
Frisk timian
1 fennikel
Olivenolie
Purløg
Salt og peber