Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Pulled Pork

Pulled pork

Pulled Pork, 4 pers

Bland farin med knust hvidløg og de tørrede krydderier. En rub (marinade) kan laves på mange måder og med mange krydderier. Smag på den og tilpas den, som du gerne vil have den.

Afpuds nakkefilten for de værste sener og fedt, og gnub den godt ind med rubben. Læg den i en pose, tilsæt en 1/2 øl og lad den samle alle smagsnuancer, gerne natten over.

Hvis du vælger at lave den i ovnen, skal den have 10-12 timer ved 100-110 grader. Laver du den i grillen så sørg for at den ikke ligger lige over varmen og at der er styr på temperaturen.

Ingredienser

1 nakkefilet
Salt
3 spsk brun farin
3 spsk røget paprika
1 spsk spidskommen
1 spsk Cayenne peber
1 spsk chilipulver
2 fed hvidløg
1 øl - gerne malt

Coleslaw

Snit hvidkål i strimler og riv de skrællede gulerødder.

Bland nu sukker med mayonnaise, creme fraiche og smag til med salt, peber og eddike, til du har den tilpasse sur- sød smag.

Vend dressingen sammen med kålen og gulerødderne, og lad den trække 20 minutter.

Ingredienser

1/2 hvidkål
2 gulerødder
1/2 dl sukker
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
2 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Grovboller, ca. 6 stk.

Rør gæret op i vandet og tilsæt havregryn, mel, honning og salt.

Lad dejen hæve i 1 time.

Form dine boller og lad dem hæve en 1/2 time. Bag dem ved 180 grader i ca. 20 min.

Kødet vil efter tilberedning være så mørt at det falder fra hinanden. Server det i en lun bolle med en go’ skefuld coleslaw.

Ingredienser

2,5 dl vand
20 g gær
100 g havregryn
50 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel

Hvis man er ude efter den helt rigtige røgsmag når man griller f.eks. pulled pork, så kan rygeflis anbefales. Men brug så en almindelig paprika i rubben.