Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Saltbagt rødbede carpaccio

Saltbagt rødbede carpaccio, 4 pers.

Dæk rødbederne med salt i en bakke og bag dem i ca. 40 minutter ved 180 grader. Tag dem ud og lad dem køle af. Skræl dem med en urtekniv og skær dem i så tynde skiver som muligt, gerne på et mandolinjern.
Anret skiverne i bunden af tallerkenen som carpaccio.

Skær bacon i tern, rist dem sprøde på panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Stænk carpaccioen med rapsolie, friskkværnet peber og karse.

Anret salaten ovenpå med ristede bacontern, små stykker af osten, solsikkekerner ristede på panden med olie og havsalt, kvarte radisser og igen godt med friskkværnet peber. Servér evt. med smørristet rugbrød til.

Ingredienser

2 mellemstore rødbeder
100 g bacon
Koldpresset rapsolie
1 bakke karse
1 bakke skyllet babyspinat
100 g fast ost gerne halvkraftig
1 stor håndfuld solsikkekerner eller andre kerner
8 radisser
Salt og peber