Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Tærte

Tærte

Tærtedej

Start med at lave tærtedejen. Denne dej er uden smør da tærten indeholder en fed ost.

Bland melet og hæld så løbende vandet og olien i, til den har den rette konsistens. Ælt dejen godt til den er fast. Lad dejen hvile på køl i 30 min.

Ingredienser

120 gr hvedemel
100 gr grahamsmel
1 dl vand
2 spsk olie

Tærtefyld

Skær løget i skiver og steg dem i smør med hakket hvidløg til løgene bliver brune. De må ikke brænde på, men skal være søde og lækre.

Tilsæt timian og smag til med salt og friskkværnet peber.

Rul tærtedejen ud og læg den i tærteformen. Prik dejen med en gaffel 10-20 steder og bag den i 10 minutter ved 180 grader.

Fordel herefter løg, pærer og smuldret ost i tærten.

Pisk æg og fløde, smag til med salt og peber og hæld det i tærten.

Bag den færdig til æggemassen stivner, ca. 20 minutter ved 170 grader og servér gerne med en let salat med vinaigrette.

Ingredienser

4 løg
1 fed hvidløg
1 spsk hakket timian
2 pærer skåret i fileter
20 gr roquefort eller anden skimmelost
4 æg
1 dl fløde
Salt og peber