Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Perlebygsalat

Perlebyg

Perlebyg med sommergrønt og feta, 4 pers

Det gode ved denne salat er, at du kan bruge nøjagtig de grøntsager eller frugter du lyster.

Kog perlebyg i letsaltet vand i ca. 20 min. (se evt. kogetid på emballagen), skyl i koldt vand og afkøl.

Pisk eddike, honning og olivenolie sammen og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække.

Snit bladselleri og forårsløg fint, og halvér cherrytomater. Skær den yderste skal af appelsinen og læg et snit på hver side af de hvide lameller i appelsinen, så du kun har appelsinfileter tilbage. Vend dressing i den afkølede perlebyg sammen med forårsløg, selleri og tomater.

Pynt med friske ærter, appelsinfilet, feta og masser af frisk basilikum. En dejlig sommersalat, der er perfekt til både fisk og fjerkræ.

Ingredienser

150 g perlebyg fra urtekram
100 g bælgede ærter
100 g god feta
2 stænger bladselleri
4 forårsløg
10 cherrytomater
2 appelsiner
2 spsk æblecidereddike
1 spsk akaciehonning
Frisk basilikum
God olivenolie