Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Rabarbersalat

Salat med rabarber

Salat med rabarber, avocado, rygeostcreme og rugknæk, 4 pers

Skyl dine rabarber og fjern det yderste “skind” med en kniv. Skær dem i 5 cm lange bjælker og drys med sukker eller honning. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure de er.

Bag dem ved 160 grader i ca. 10 min. og lad dem afkøle.

Rist mandlerne med lidt salt på en pande ved svag varme, til de begynder at tage farve.

Bland rygeost med creme fraiche, hakket rødløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Halvér avocado og tag stenene ud. Kør en ske rundt langs skallen, tag kødet ud og skær avocadoen ud i mindre stykker.

Anret den skyllede salat i en stor skål sammen med de bagte rabarber, avocadoen og de halverede kartofler.

Pynt med en god klat rygeostcreme, de ristede mandler, radisser og masser af friske krydderurter f.eks. brønd- karse eller kørvel.

Rugknæk: Skær tynde skiver rugbrød, pensl med olivenolie, drys med havsalt og bag i ovn ved 180 grader i ca. 8-10 min. til de er sprøde.

Denne salat er næsten et måltid i sig selv. Prøv evt. at tilsætte hakkede ansjoser i olie - det gør den kun bedre.

Ingredienser

1 bakke spæde sommersalater
150 g rabarber
3 avocado
50 g hele mandler
100 g kogte kartofler
50 g rygeost
1 spsk creme fraiche 18%
Saften af 1/4 citron
Lidt purløg
10 radisser
Lidt sukker
1/2 rødløg
Friske krydderurter
Rugbrød

Undgå at din avocado bliver brun. Skær avocadoen ud og kom i en skål - sammen med stenen fra avocadoen, så forbliver avocadoen grøn. Du kan også hælde lidt citronsaft over, for at holde på farven.