Opskrifter
Bliv inspireret

 
Gratis e-bog

Rødbedesalat

Rødbedesalat, 4 pers

Skræl rødbederne, og skær dem i lige store stykker. (Husk altid gummihandsker, ellers bliver dine fingre aldrig rene igen).

Hæld lidt olivenolie over rødbederne og krydr med timian, salt og peber. Bages ved 170 grader til de er møre. Lad dem køle af.

Anbring skiverne af parmaskinken på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde ved 180 grader (ca. 10 min.).

Salaten anrettes med rødbederne i bunden, det skyllede spinat og små stykker ost ovenpå.

Pynt af med brækkede stykker af det sprøde skinke, brøndkarse og god olivenolie.

Ingredienser

600 g friske rødbeder
Lidt frisk timian
1 pose babyspinat
100 g Høng klosterkrone
6 skiver parmaskinke

Selleripuré, 4 pers

Skræl knoldsellerien og skær den i ensartede stykker. Kog stykkerne i vand, der lige dækker.

Halvér det hele hvidløg og bag det med lidt olie og salt i ovnen ved 170 grader, til de er gyldne og bløde. Når selleri- stykkerne er helt møre, sigtes de - gem dog kogevandet.

De bløde hvidløg poppes ud i en blender og selleri tilsættes samt lidt af kogevandet og smør. Smag til med salt og peber.

Er puréen for tyk, tilsættes lidt mere af sellerivandet.

Ingredienser

1 knoldselleri
1 helt hvidløg
50 g smør
1 bundt brøndkarse
Økologisk olivenolie

Når du køber dine rødbeder så sørg for at de ikke er for store, og at de er faste. Små rødbeder er mere intense i smagen. Og igen.. Husk gummihandsker!!